Lukebikers rijden rondje Spijkenisse

hoofding.jpg

Na maanden van geheelonthouding en zichzelf afbeulen op training is het komende pic 4zondag 24 maart eindelijk zover! De vier dappere Lukebikers Meutte, Hakke, Jef en Berkie wagen zich aan het nu al legendarische rondje Spijkenisse. Dit is een waanzinnige toertocht van maar liefst 230km – dwars door de polders en Zeeland – georganiseerd door onze sympathieke vrienden van de Oestermondays.

Als we Berkie aan het woord laten, merken we vooral dat hij het meeste moeite had met het laten van alcohol en het behouden van een gezonde levensstijl, met de feestdagen als absoluut dieptepunt. “Hoewel ik vooral trainingen op de rollen en WOWE-ritten heb afgelegd, staat er toch al meer dan 2000 km op mijn teller. pic 3Helaas heb ik de afgelopen maanden slechts 3 ritten kunnen doen die langer dan 2,5 uur waren. Ik sta dus wel met grote vraagtekens aan de start van deze reuzetoertocht”, aldus een aarzelende Berkie. “Ik was vooral bang voor de vele kilometers gedurende de koude wintermaanden, maar dit bleek een onterechte vrees met als hoogtepunt het warmterecord van februari. Tijdens een normale winter tref je me vaak aan in het bos op mijn mtb, maar deze winter koos ik bewust voor trainingen op de weg”, zegt een tevreden Hakke.   Voor het kwartet was rondje Spijkenisse bovendien de ideale motivatie om met een conditionele voorsprong uit de winter te komen. Meutte  kijkt al reikhalzend uit naar de Lukebiker-ritten op zondag. “Waar ik de voorbije jaren steeds op achtervolgen was aangewezen de eerste maanden van het seizoen, zal ik dit jaar over een énorme basisconditie beschikken. Wie weet kan ik zelfs al eens een finale mee betwisten als wit konijn😉”, vertelt een fiere Meutte. Voor Jef – broer van mede-organisator Wies – was het vanzelfsprekend om deel pic 1te nemen aan deze eerste editie van een hopelijk blijvend evenement. “Mijn ambities voor komend seizoen zijn hoog, dus deze monsterrit past perfect in mijn aanloop naar het Kampioenschap van Kalmthout. Ook droom ik dit jaar stiekem om een grote klassieker te winnen en waarom al niet direct de eerste Zeelandbrug van het seizoen op zondag 28 april 2019 ? Ik sloot mijn stage, in het prachtige Alicante, van een paar weken geleden – samen met Wees – immers af met een zeer goed gevoel in de benen, dus ik heb er zin in”, zegt een zeer gemotiveerde Jef.

Het staat vast dat andere Lukebikers de komende maanden ook hun graantje zullen pic 2meepikken van de topconditie van deze vier toprenners. De plaatsjes op de eerste rij van het peloton gaan druk worden en daar kan iedereen mee van profiteren. Langs deze weg willen we Meutte, Hakke, Jef en Berkie veel succes wensen tijdens hun rondje Spijkenisse, zodat ze hopelijk veilig, wel én in uitstekende form terug in ons peloton komen.

pic5

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: