Topfavoriet Geert wint de openingsrit

ploegfoto Lukebikers 2019

Ondanks het slechte weer – met stevige rukwinden en geregeld een regenbui – verzamelden gisteren toch 40 dappere Lukebikers aan de Heidestatie voor hun openingsrit van 2019. Met ook nog enkele top-sympathisanten, kunnen we ondanks het herfstweer weer van een prachtige ploegfoto spreken.

De eerste 20 kilometers van de rit verliepen voornamelijk met de wind mee, zodat alle koppeltjes op een aangename, ontspannen manier verkennende gesprekjes konden IMG-20190310-WA0001voeren. Enkele nieuwkomers konden zich voorstellen, straffe verhalen over de winterperiode werden uitgewisseld, er werd uitgepakt met nieuw materiaal, doelstellingen voor komend seizoen werden bekend gemaakt,… Vanaf de polders net voorbij Hoogerheide was het echter onmiddellijk alarmfase rood. De wind stond nu immers wel tegenIMG-20190310-WA0003 en achteraan het peloton stond de deur dan ook direct op een kier. Verschillende Lukebikers waaiden eruit, zodat het tempo moest zakken tot een gezapige 20 km/h. Het noodweer hakte er zelfs zo hard in dat de buitenband van Robin het begaf vlak voor het ingaan van onze finale. Helaas voor hem dus geen uitslag.

Met deze wind op ons vrije stuk voor Ossendrecht zouden de maskers snel afvallen. Wies IMG-20190310-WA0005was de eerste die zijn troeven op tafel smeet, met een splijtende tempoversnelling op het eerste rechte stuk waar de wind schuin tegen stond. Alvorens iedereen goed en wel besefte dat de finale was begonnen, zat alles al verdeeld en in stukken gebroken. Ook een verraste Geert moest een gaatje laten, maar hij zette erna iedereen wel lekker op het kantje achter hem. Uiteindelijk kon hij alleen aansluiten bij de leider, zodat ze met twee de moeilijke chicane-bochten aansneden. Op de daaropvolgende helling smeet de vriend van Lies de knuppel in het hoenderhok en de vogel was gaan vliegen. De doodsteek voor Wies zou later blijken, want hij overleefde zelfs de podiumplaatsen niet. In de IMG-20190310-WA0004achtergrond ontbond Wouter zijn duivels en reed in één trek op en over een spartelende Wies.  In een man tegen man gevecht was Wouter niet opgewassen tegen de enorme wattages van onze krachtpatser Geert. Knappe overwinning ! Voor de derde plaats was het nog spannend, maar een lepe Jeroen liet al het werk aan de strijdende Niels. Zo kon “de Jerre” gemakkelijk afstand nemen in de sprint.

Ook de vrouwen leverden een boeiende strijd tijdens deze openingsrit. De renster die zich het best kon positioneren in al het waaier-geweld bleek Lotte te zijn. Ook bij de IMG-20190310-WA0009dames dus een Tampère op het podium en deze keer zelfs op de hoogste plek. Lies en Liesje leverden nog een ongeziene strijd voor de 2 andere podiumplekken. Op de laatste helling viel de beslissing, want daar schonk de goedlachse Liesje het zilver weg aan de vriendin van Geert.

Op naar volgend weekend voor een vriendenrit onder Kalmthoutse ploegen met aansluitend een drink tvv Kom op tegen Kanker.

IMG-20190310-WA0010

10/03/19 – Openingsrit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: