Luc Vanwesenbeeck nog niet vergeten

20180901_104943(0)

De term “Wielerinneren” was vandaag weer van toepassing tijdens 20180901_085946de jaarlijkse verbroederingsrit om Luc Vanwesenbeeck te gedenken. Reeds voor de vijfde maal werd er een fietstocht uitgestippeld langs de boom in de Kerkweg in Nispen en deze keer – alsof hij langs boven mee reed – onder een stralend zonnetje bij een aangename 20 graden. Tal van Kalmthoutse wielerclubs, aangevuld met renners die Luc een warm hart toe dragen, verzamelden om 09h aan de statie in Heide. Met een peloton van meer dan 100 renners werd er vertrokken langs de Max Temmermanlaan richting Verbindingsweg. Zonder materiële en fysieke ongemakken bereikte deze grote groep rond half 11 de plek waar het IMG-20180901-WA0011tragische ongeval op donderdag 5 september 2013 gebeurde.

Toch even een speciale vermelding voor het voltallige Lukebiker-team. Vakkundig werden de auto’s tot stilstand gebracht bij gevaarlijke oversteken zodat Wees en Jef vooraan een zo homogeen mogelijk tempo konden blijven rijden van 30km/h.

Enkele kleinkinderen van onze Lukebiker #1 verwelkomden het hele peloton aan de boom met een gratis glimlach en zichtbaar handgezwaai. Op deze manier worden we steeds minder herinnerd aan het ongeval, maar steeds meer en meer aan de warmte vanIMG-20180901-WA0024 anderen. Heel leuk !

Ook de laatste 25km verliepen vlekkeloos zodat we om 11h15  aankwamen aan het Kalmthouts wielercafé De Gewone Coureur – sommigen moe, anderen voldaan. Hier werden we goed gesoigneerd, zodat iedereen snel zijn natje en droogje ter beschikking had.

Ook deze “wielererinnering” was dus weer een succes en onder deze vorm (“verbroederingsrit”) wordt dit hopelijk een blijver in het Kalmthouts wielermilieu. Afspraak volgend jaar op zaterdag 7 september 2019.

IMG-20180901-WA0039

01/09/2018 – 5de herdenkingsrit Luc Vanwesenbeeck

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: