Twee keer podium in Berchem koerst!

20180501_152439(0)

We beginnen dit verslag over Berchem koerst! met een dankwoord aan onze supporters. Met meer dan 25 zakten ze af naar het zonnige Frans Van Hombeeckplein om hun DSC07354favoriete renners aan te moedigen. Vrouwen, kinderen, familie en zelfs DSC07349collega’s schreeuwden, met succes, voor een Lukebiker op het podium. Het Feest van de Arbeid was voor sommige Lukebikers dus geen rustdag. Ze moesten immers vol aan de bak tijdens Berchem koerst!.  Surplace vzw, de organisatie, had een zeer pittig en dus selectief rondje voorzien in het centrum van DSC07347Berchem. Recupereren zou moeilijk worden op deze bochtige omloop. Er was slechts één lang recht stuk waar je eventueel kon “rusten”, maar hier stond dan weer de wind vol op neus.

 

Om 15h30 ging de B-reeks van start met hier kopman Geert Jacobs aan de start. Hij kreeg Joris Vanwesenbeeck en Jef Jaspers mee als helpers. De vraagtekens die vooraf bij Joris stonden, bleken enigszins terecht, aangezien het voor hem nog maar de eerste wegkoers van het seizoen was. Zelf hoopte hij om Geert te kunnen bijstaan tot diep in de finale, maar hij miste de boot toen het peloton in twee brak. Uiteindelijk finishte hij nog op een knappe 10de plaats. Zijn basisconditie is sowieso uitstekend na enkele monsterritten (solo Neeltje Jans, Zeelandbruggen, Epic300,…) de afgelopen maand. Nu is het echter zaak om terug wat wedstrijdritme op te doen. IMG-20180501-WA0015Wordt ongetwijfeld vervolgd de komende weekends bij TMZ en BWF. Zijn eerstvolgende grote doel is immers de ploegentijdrit van Kalmthout op zondag 3 juni. Ook voor Jef eindigde de koers een beetje in mineur. Na lang aanklampen, moest hij het peloton dan toch lossen na een slipper in de moeilijkste bocht van de omloop. Toch mogen we bij Jef van een bevestiging spreken na zijn 2 knappe wedstrijden bij TMZ. Hij bolde op een mooie 16de plaats over de meet. In het publiek werd er dan ook verteld dat Jef van alle Lukebikers deze winter duidelijk de grootste stap voorwaarts heeft gezet. Geert deed vervolgens wat iedereen vermoedde en kon zich steeds goed positioneren in de top10. Dit deed ons aan de zijkant geloven dat een podiumplek zeker moest kunnen. Geert draaide fris-ogend als derde de laatste ronde in en zou finaal als tweede over de eindstreep rijden. Als hij deze vorm nog een maand kan doortrekken, zullen de anderen in de eerste ploeg serieus de tenen mogen uitkuizen tijdens de ploegentijdrit van Kalmthout. Geert heeft zijn status van kopman serieus in de verf gezet!

 

Met een halfuur vertraging ging om 17h de A-reeks van start. Hier kreeg kopman Arvid Vanwesenbeeck ook twee helpers mee: Niels De Clerck en gelegenheids-lukebiker WiesDSC07362 Jaspers. Het tempo tijdens de aanvangsfase was zo hoog dat Niels en Wies al vrij snel naar adem moesten happen. Toen het even wat trager ging, kon Arvid de schade opmeten. Het positieve was dat ze met een man of 10 afgescheiden waren van het peloton, maar helaas zonder de 2 andere Lukebikers in deze kopgroep. Niels en Wies reden vervolgens sterk uit en finishten in het peloton op respectievelijk plek 23 en 17. Arvid pokerde DSC07350tot de laatste ronde en liet zo alles begaan in de hoop dat de kopgroep samen zou blijven tot de laatste ronde. Na een afvallingskoers zouden ze uiteindelijk met 6 man strijden om de podiumplaatsen en de daarbijhorende bloemen. Arvid ging van ver aan om als eerste de technische kasseistrook  aan te vatten. Zijn plan leek lang te zullen lukken, maar finaal werd hij nog gecounterd door thuisrijder en publiekslieveling Joris Vanlommel. Al bij al dus weer een geslaagde koersdag met 2 mooie zilveren medailles.DSC07375

Screenshot_2018-05-02-11-44-31Screenshot_2018-05-02-11-42-50

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: