Wekelijks rondje Oesterdam

IMG-20170716-WA0002

Wederom een mooie opkomst in deze vakantieperiode. Acht man verzamelden aan de statie in Heide voor hun wekelijks uitje richting Oesterdam. Twee vakantiegangers waren terug uit La Douce France, namelijk Berkie en Stijn. Berkie terug van de Loirestreek en Stijn van de Dordogne. Deze laatste besloot in laatste instantie om toch nog mee te gaan vandaag. Na 2 fietsloze weken was hij echter een beetje zenuwachtig en angstig of hij wel de meet zou halen. Banden nog moeten oppompen aan de statie in Heide, doet meestal het slechtste vermoeden… Ook Frank mochten we nog eens verwelkomen in ons midden. Na 3 opeenvolgende overwinningen bij de Bessemaai-mannen, die hem de bijnaam Marcel ‘kittel’ Vanwesenbeeck opleverde, achte hij nog eens zijn moment gekomen om zich te meten bij de lukebikers. Of wilden ze hem er vandaag bij de Bessemaairit eens een keertje niet bij zodat deze slokop ook eens de overwinning aan een ander zou laten ;-).

In ieder geval reden Joeri, Berkie, Arvid, Wees, Jef, Leo, Frank en Stijn stipt om 09h door richting verbindingsweg om zo hun rondje te starten langs Essen Hoek. Wegens goed op tijd te zijn vertrokken ontweken we mooi de zondagochtendspits op de verbindingsweg zodat we mooi in onze eigen groep de eerste kilometers konden inrijden. Ter hoogte van Bergen op Zoom pikten er nog een extra renner aan bij ons groepje. Michael Declercq zag immers wel wat in een LSD’ke op zondagochtend. Al snel werd duidelijk dat Joeri Cop zijn superbenen bij had, want hij had er vandaag zin in. Hij was constant op kop van de groep te zien en zelfs tijdens het loodzware stuk Oesterdam tegen de wind in, begaf hij niet. Met een snelheid van 35km/h beëindigden we zo de prachtige dam in Zeeland.

Bij het ingaan van het vrij stuk ging Joeri, Wees en Jef er al vrij snel vandoor, want de wind stond zeer gunstig voor een eventuele solo. Leo moest daar reeds een gaatje laten zodat de 3 direct een meter of 25 kregen. Arvid en Michael konden op het voorlaatste klimmetje nog de aansluiting vinden. Na nog wat bommetjes was het wederom Joeri die er in slaagde om weg te rijden op de laatste beklimming. Niemand reageerde en de vogel was gaan vliegen. Joeri kwam na een mooie solo over de meet in Ossendrecht en lijkt klaar voor zijn eerste 8 van Heide begin augustus.

Aanwezig: Leo, Frank, Joeri, Stijn, Arvid, Wees, Jef en Berkie

Man van de rit: Joeri

Winnaar van de sprint: Joeri

IMG-20170716-WA0004

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: