4 lukebikers aan de start van de 8

de 8

Vier weken voor “de acht van Heide” lijkt het erop dat er toch vier lukebikers zullen starten op vrijdag 4 augustus om 18h tijdens de gentlemen koers in hartje Heide. Joeri Cop, Jeroen Van Loon en de neven Arvid en Joris Vanwesenbeeck zullen trachten om de clubkleuren zo lang mogelijk te laten schitteren in het razendsnelle peloton. Dit is immers een zeer gegeerde wedstrijd waar tal van elite zonder contract hun kunnen willen tonen. Daarnaast zijn er ook zeer veel geldpremies te rapen, wat de koers nog populairder maakt. Renners van onze club hebben hier eigenlijk weinig te zoeken, maar het is wederom een mogelijkheid om ons nog eens in de kijker te rijden in eigen dorp. Dus alvast massa’s respect voor deze vier renners. We schotelen hen drie weken voor de start alvast volgende ‘acht’ vragen voor.

18739100_10155340466412594_8633395593716550709_o

  1. Waarom wil je meedoen aan de acht van Heide ?

A.: Een koers in eigen dorp kan je niet links laten liggen en met de vele supporters aan de kant van het parcours is het naast afzien, ook wel echt genieten.

J.C.: Ik vind dat we het als Kalmthoutse wielerclub verplicht zijn om met een delegatie mee te doen.

J.V.L.: Als er al drie luke’s aan de start komen, kan ik natuurlijk niet achterblijven ;-).

J.VW.: Het is altijd leuk om je eigen grenzen te verleggen. De kans is zeer klein dat ik zal uitrijden, maar ik zal toch proberen om er zo lang mogelijk aan te hangen. Zo wordt het voor mij hopelijk een goei training.

DSC01722

  1. Wat is jullie persoonlijke ambitie

J.VW: Zo veel mogelijk rondjes meerijden;-)

J.C.: Ik heb niet echt persoonlijke ambities, ik wil gewoon de clubkleuren laten zien in ons Heide.

J.V.L.: Ik hoop dat er zich redelijk snel een kopgroep vormt, zodat het tempo in het peloton wat zakt. Zo kan ik misschien finishen in het peloton. Mijn ambitie is eigenlijk gewoon proberen uit te rijden en dus voor de volgwagen te blijven

A.: Ik ga dit jaar proberen te eindigen in het peloton nadat ik vorig jaar kon eindigen in het achtervolgende groepje, zou dat toch al een serieuze stap voorwaarts zijn.

 

  1. Is er een wiel dat je op voorhand extra zal in het oog houden of iemand waarop je je koers zal afstemmen ?

J.C.: Ik zal gewoon ronde per ronde bekijken waar ik zit. Hopelijk zijn er nog renners van mijn niveau zodat we wat kunnen samenwerken.

J.V.L.: Ik focus niet echt op een bepaald wiel, maar ik zal toch proberen om zeker de eerste koershelft bij de eerste 30 renners te zitten. Eens je achteraan het peloton bengelt, kan het snel gedaan zijn.

J.VW.: Ik zal mijn koers afstemmen op Jeroen en me zo veel mogelijk in zijn buurt proberen houden. Hij heeft immers toch al wat koerservaring en weet al beter dan ik waar hij moet rijden in het peloton.

A.: Peter Goosenaerts, Michael Declercq, Alain Wintermans,… dat zijn zowat de mannen waar ik me op zal richten. Hopelijk maken zij niet te veel oorlog vooraan, want ik hou me liever wat koest op de 5de-6de rij.

18767619_10155340464492594_8277517168511907565_n

  1. Hoe zien jullie laatste 3 trainingsweken eruit ?

J.VW.: Ik ga er vanuit dat de basis nog aanwezig is, dus ik focus nu vooral op wedstrijden en harde trainingen afgewisseld met langere ritten rond mijn overslagpols. Daarnaast mogen de recuptrainingen met de madam ook niet verwaarloosd worden

J.C.: Het weekend van de 22ste juli ga ik het scoutskamp bezoeken in Gouvy bezoeken. Maandag 24 juli ga ik met de fiets terug voor een rit van dik 250km. Voor de rest volg ik geen specifiek programma, behalve dan de wekelijkse ritjes met de Lukebikers. Als ik daar steeds de finale kan meerijden, ben ik op de goede weg.

A.: Ik heb gisteren al mijn lange rit van 240km gehad, dus mijn basis is weer in orde voor even. Ik zou nu nog graag 3 koerskes meerijden in Zeeland afgewisseld met rustige lukebikerritjes

J.V.L.: Na mijn vakantie in Kroatië, Bosnië en Slovenië heb ik nog 2.5 week om wat wedstrijdritme op te doen. Dus mijn focus gaat vooral naar wat wedstrijdkilometers en intervaltraining de komende weken.

 

  1. Wat eten jullie de dag van de wedstrijd

A.: ’s morgens en smiddags niks speciaal, maar zeker niets echt vettig. Ik zweer wel bij sandwiches met siroop of confituur een drie uren voor de wedstrijd. Erna eet ik niets meer voor de start.

J.VW: Voor mij geen sandwiches, maar zelfgemaakte pannenkoeken gebakken in kokosolie als laatste voeding voor de wedstrijd

J.V.L.: Wit brood met confituur is mijn geheim wapen.

J.C.: Doe mij maar honingkoeken en bokes met paté. Je merkt dat er daar nog wat progressie in is;-)

 

  1. Waar en wanneer zal volgens jouw de beslissing vallen ?

J.C.: Wegens weinig of geen ervaring met koersen, kan ik dat moeilijk inschatten. Voor mij zal het zeer doen na elke bocht en die zijn er zeer veel, we rijden immers in een soort ‘acht’.

J.V.L. Het parcours is bochtig genoeg om een verschil te maken. Vooral de bochten op het Heidestatieplein zijn verraderlijk zodat je soms al met een klein gaatje begint aan het lange rechte stuk naast het spoor. Als ze net dan goed doortrekken vooraan, ben je gezien…

A.: Ik hoop op een droog parcours en dat alles samen blijft zodat dat we een massaspurt krijgen. Hopelijk zit ik dan nog mee in het peloton, maar meedoen voor de prijzen zal er dan niet meer inzitten, vrees ik;-).

J.VW.: Waarschijnlijk op het rechte stuk naast het spoor. Daar trekken ze elke ronde op naar 60km/h. Na 5 rondjes begint dat al te wegen bij de sommigen in het peloton. Hopelijk geraakt er zo een groepje weg en valt het in het peloton stil. Dat ze dan in dat kopgroepje maar spurten voor de overwinning

IMG_20170617_084307

  1. Wie is jouw topfavoriet voor de zege ?

J.V.L.: Jef De Boeck, voor eigen volk kan je altijd iets meer.

A.: Ik schat de kansen van Jelle Veraart uit Essen hoog in. Hij is zeer sterk bezig tijdens de wedstrijden in Zeeland.

J.VW: Ward Bogaert, de winnaar van vorig jaar.

J.C. Arvid Vanwesenbeeck 😉

 

  1. Tot slot, wat zijn jouw volgende doelen na de 8 van Heide ?

A.: Nu mijn triatlonseizoen er op zit, gaat mijn focus weer volledig naar het cyclocrossseizoen voor komende winter. De Westbrabantse veldritcompetitie start immers al op zaterdag 30 september. Dus vanaf 5 augustus kruip ik terug in het bos en zit het wegseizoen erop.

J.V.L: Een week na de 8 van Heide zal ik deelnemen aan men laatste 1/8ste triatlon van mijn eerste seizoen. Dit is de Sterke Peer in Wuustwezel. Hopelijk kan ik daar finishen in een mooie tijd. Dan in september nog een 1/4 triatlon om het eens op die afstand te proberen.

J.C.: Ik ga ook deelnemen aan de Sterke Peer triatlon en dit voor eigen volk, dus daar kan ik altijd iets meer. Hoe mijn winter er zal uitzien is nog een groot vraagteken. Misschien hier en daar eens proeven van het veldrijden ?

J.VW.: Mijn focus zal nog even blijven liggen op de wegkoers, want dinsdag 15 augustus is er weer een koers vlak voor mijn deur in Boechout. Vorige keer hebben ze mij uit koers gehaald, bijgevolg is mijn doel om nu te kunnen finishen. Daarna rijd ik in september de Krugercross in Borgerhout en erna op zaterdag 7 oktober de Ereprijs Luc Vanwesenbeeck op den Bosduin.

http://wieka.be/achtvanheide/gentlemenkoers/index.html

https://www.facebook.com/events/124382854807084/?acontext=%7B%22action_history%22%3A%22%5B%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22page%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22page_upcoming_events_card%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A%5B%5D%7D%5D%22%2C%22has_source%22%3Atrue%7D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: