Adri Van der Poel Classic

IMG-20170521-WA0011De Lukebikers verzamelden deze week aan GITOK II voor de Adri Van der Poel Classic. Weinig liefhebbers van het vroege uur deze week, dus starten we om 09h00 voor een tocht van ongeveer 100 kilometer. Na de inschrijving trokken 13 Lukebikers zich op gang langs bekende wegen richting de Oesterdam.

Aan het Joods kerkhof zette Jan Vanwesenbeeck aan om terug aan te sluiten bij de groep, maar zijn ketting was hier niet tegen bestand. IMG-20170521-WA0010Onze eerste stop kwam dus iets vroeger dan gepland, maar gelukkig had Jef Jaspers, na de geboorte van zijn dochtertje Amelie, toch nog tijd gevonden om mee te rijden. In geen tijd had hij de kapotte schakel verwijderd en met de hulp van de missing link van Peter was de fiets snel terug rijklaar.

Onder een stralende lentezon reden we verder over de Oesterdam, door de Nederlandse polders, richting De Heen waar de Heidestoempers klaar stonden met de bevoorrading voor de laatste 40 km. Een bruusk remmanoeuvre van de groep zorgde ervoor dat een dame vol in het achterwiel van Peter vloog, maar zonder ernstige gevolgen. Na de energievoorraad te hebben aangevuld, vertrokken enkele Lukebikers voor het tweede deel van de Classic terwijl andere nog even het sanitair IMG-20170521-WA0009opzochten. Dit werd tijdig opgemerkt en even later konden we samen onze weg voortzetten.

Via Bergen op Zoom en de Wouwse Plantage werd de finale op de verbindingsweg aangesneden. We probeerden het tempo hoog te houden, maar de gas volledig opendraaien werd, door de tegenwind en de vele andere weggebruikers niet eenvoudig. Het werd wederom een zeer gevaarlijke spurt. Uiteindelijk was het Wouter aan de streep die net iets sneller was dan een beresterke Louis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: