zondag 13 maart komt korter

Begin maart komt het Overlegcomité met alle regeringen van ons land opnieuw samen omtrent de openingsrit van de Lukebikers. De hoop is om dan naar code geel te gaan, met nog meer versoepelingen. In dat geval zou de coronapas niet langer nodig zijn tijdens de après. Ook de mondmaskerplicht tijdens het vrij stuk in Ossendrecht zou dan worden bekeken.

Eindelijk gaat het er van komen! Nog eens een ouderwetse Openingsrit met daarna een volledig wegseizoen in normale omstandigheden met alles erop en eraan. Wie zich nog mooi wil maken voor de ploegfoto, legt bij deze best al een afspraak vast bij de kapper. Vóór onze rit van ca. 60km zal er immers een prachtige ploegfoto worden getrokken op het Heicrossplein. Het zou fijn zijn dat iedereen dan aanwezig is in perfecte Lukebikerkledij. Kwestie van ons portret wat op te vrolijken, zijn de partners en kinderen ook meer dan welkom om 9u.

Na het officiële gedeelte vertrekken we langs de fiets-o-strade naar de verbindingsweg voor een rustige rit van ca. 60km over de Vossenweg, door de polders naar ons vrij stuk in Ossendrecht. Na deze finale rijden we op een gezapig tempo Heide binnen en zijn we vanaf 11u30 weer welkom voor een gezellige après bij bistro Monida.

Zoals elk jaar wil iedereen uiteraard de eerste échte klassieker van dit wielerseizoen op zijn/haar naam schrijven. Wordt het wederom een sprint met een klein groepje, of kan er dit jaar toch eens iemand – à la Wout Van Aert – solo in Ossendrecht binnenrijden ? Wie heeft er heel de winter weer geen kloten gedaan ? Rijden de zwift-mannen de eerste bocht gewoon rechtdoor en belanden ze in de diepe beek ? Hebben de loopkilometers van Wouter en Niels voor té veel spiermassa gezorgd, waardoor ze zullen moeten passen als BartVL zijn duivels ontbindt op de laatste helling ?

Met welke fiets zal Fille aan de start staan, nu hij eindelijk zijn hart verloren heeft aan de MTB ? En wat gezegd van de jeugd… als Ollie en Pelle het op een akkoordje gooien, zouden zij wel eens op de verrassing kunnen spelen door met twee vroeg in de aanval te gaan. Bij de dames zal er ook dit seizoen weinig te doen zijn aan Caren, nu ze haar nieuwe fiets grondig heeft kunnen verkennen tijdens haar stage in het zonnige Spanje. Alhoewel Mischa dit jaar toch ook wel duidelijk de ambitie heeft om mee te spelen in de finale… Het  wordt weer een zeer boeiende openingsrit, want één ding is zeker: “the masked bikers” worden onvermijdelijk ontmaskerd, de maskers vallen af! Voor de verliezers is er achteraf nog een herkansing tijdens den après in Monida…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: