6de Herdenkingsrit Luc Vanwesenbeeck

20190907_095607.jpg

Ondanks de slechte weersverwachtingen verzamelden er toch meer dan 50 renners aan de start voor de 6de herdenkingsrit Luc Vanwesenbeeck. Sedert 2 jaar wordt deze rit gekoppeld aan een verbroederingsrit met zo veel mogelijk fietsploegen uit Kalmthout en omstreken en dat werd al snel duidelijk aan de verschillende wielertruitjes in het peloton. Zo waren vele ploegen van Kalmthout vertegenwoordigd, zalig !

DCIM101GOPROGOPR1380.JPGOm de rit nog veiliger te maken, werd er dit jaar een volgwagen voorzien door de Van Trier groep met chauffeur Theo Van Zele (nvdr Dank u!). Daar het ongeval op donderdag 5 september 2013 plaatsvond tijdens een rit van de Heidestoempers waren zij talrijk aanwezig. Ook de ploeg van ‘de gewone coureur’, den Boxx, viel direct op in de grote groep. Voor hen was het immers nog een laatste test richting hun clubkampioenschap van volgend weekend. Benieuwd wie er dit jaar verkozen wordt tot “de gewone coureur”.DCIM101GOPROGOPR1371.JPG

De Bessemaai-mannen hadden zelfs hun sterke pionnen laten afzakken naar deze rit. Om alles in goede banen te leiden hadden de Lukebikers zelf ook een sterk elftal bij elkaar gezocht. Jef en Wees als de opkop-mannen en Dieter als laatste man. Joris, Danny, Louis en Arvid waren de verkeer-regelaars van dienst. Zij zorgden ervoor dat alle andere weggebruikers 20190907_095621(0)op voorhand gewaarschuwd werden voor het aanstormende peloton. Erwin, Berkie, Jeroen en Wouter bleven steeds op de gevaarlijke oversteken staan tot de hele groep weer voorbij was. Kwestie van blokken-training kon dit wel tellen;-).

Om het vertrek in goede banen te leiden was er dit jaar politiebegeleiding voorzien tot in de Kastanjedreef zodat we zonder problemen “de ster” aan de Verbindingsweg naderden. Met enkele eierdozen op de baan als grootste wapenfeit reden we zoals het vaste weekrondje van de Heidestoempers via Essen-Hoek en de Wouwse Plantage richting Nispen.

DCIM101GOPROGOPR1390.JPG

Even paniek in de ploeg voor we de plek des onheils, de boom in de Kerkweg, naderden. Nadat hij iedereen veilig had over gelaten aan het kruispunt met de Plantagelaan liep de voorband van de kopman leeg. Met een leegloper kon hij nog net achteraan aansluiten bij het peloton. Meesterknecht Louis, die het probleem zag, gaf20190904_163833 zonder aarzelen zijn wiel af, zodat de Ridley Helium van Vokke alsnog op tijd terug vooraan kon postvatten. De naaste familie had de plek opnieuw mooi versierd met mooie herinneringen en bloemen en ook enkele kleinkinderen waren paraat om samen met het peloton te ‘wielerinneren’ in Nispen aan de boom.

Het heldhaftigste optreden moest dan nog komen…  De verkeer-regelaars zagen tot hun verbazing in de verte een loslopende hond zonder baasje, maar niemand wist goed wat gedaan. Met gevaar voor eigen leven nam Wouter de labrador bij de halsband en hield het dier strak aan zijn hand tot heel de groep gepasseerd was. Held! Langs de Bosrust reden we rustig Nieuwmoer binnen, alwaar we met een passage door de Maatjes langs De Klot verder door reden naar Achterbroek.

1

Zonder enige regenbui kwamen we uiteindelijk voldaan, maar niet moe aan in café De Gewone Coureur. Dat we hier tot in de puntjes verwend werden, wisten we al van vorig jaar. Enige triptraps later gingen we wel moe én voldaan huiswaarts na wederom een geslaagde herdenkingsrit voor onze Lukebiker#01. Hartelijk dank aan alle aanwezige fietsers en bezoekers !

DCIM101GOPROGOPR1415.JPGDCIM101GOPROGOPR1427.JPG

07/09/2019 – 6de Herdenkingsrit Luc Vanwesenbeeck

2 gedachten over “6de Herdenkingsrit Luc Vanwesenbeeck

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: