Heicross 2 wordt topeditie


20190119_114756Waar we vorig jaar nog dachten dat we het succes van de allereerste Heicross niet konden overtreffen, 20190119_140513moeten we na editie 2 onze mening toch even herzien. Man toch, wat was dit een succes !! We weten dat we uiteraard ook veel te danken hebben aan het fantastische weer, maar ze zeggen wel eens dat je het weer krijgt dat je verdient. Als Lukebikers mogen we er echter ook vanuit gaan dat onze Lukebiker#01 hier voor iets tussen zit
😉. Met maar liefst 325 inschrijvingen en meer dan 1000 bezoekers in ons crossdorp was de opkomst dit jaar nog groter dan vorig jaar. De aanpassingen, een langere omloop, een verwarmde feesttent, een extra +40-reeks en een professionele presentator, draaiden allemaal positief uit en werden door iedereen gesmaakt.

Het was prachtig om zien hoe bijna 100 kleuters en kids genoten tijdens onze initiatie veldrijden. Toen 50286947_10217257162640010_7938159874469265408_oze achteraf ook nog een gouden medaille kregen en een echte goodie bag, zagen we ze helemaal stralen; een heerlijk gevoel voor de organisatie. Ook de jeugd en de jongeren waren in grote getale afgezakt om er toch al een eerste keer wat competitie in te brengen. Zij vonden het duidelijk geweldig om eens een keer te kunnen proeven van een échte veldrit en dat rond de kerktoren van Heide. Ook de volwassen reeksen liepen aardig vol zodat er in elke wedstrijd op het scherp van de snede strijd werd geleverd. Bij de Amateurs -40 haalde Lennert De Rooy het voor ex-profrenner Rob Peeters en Kurt Sohier.  Rob reed trouwens een prachtige wedstrijd voor de talloze supporters en het was dan ook een hele eer om hem aan de start te hebben. Aangezien hij met zijn dag-inschrijving helemaal laatst moest starten, moest hij van heel ver terugvechten om nog op het podium te geraken. 20190119_150104Ook de strijd tussen de Lukebikers -40 was nog spannend tussen Niels De Clerck en Joris Vanwesenbeeck. Joris had een mindere start en moest daardoor lange tijd achtervolgen. Uiteindelijk kwam hij toch nog knap opzetten, maar Niels finishte uiteindelijk voor hem op een knappe 9de plek. Geert Jacobs vervolledigde het Lukebiker podium met een 17de plek in het eindklassment. Dit zou hij  ’s avonds goed vieren in de feesttent😉. De  ereprijs Luc Vanwesenbeeck werd dit jaar gewonnen door Jurgen Schuybroek, die het haalde voor Christophe Smits en turnleraar Wim Van Looveren. Ook hier een paar Lukebikers aan de start die onderling strijd leverden. Klaas Quaghebuer bleek echter te sterk en haalde het gemakkelijk voor Bas Molleman en Berkie Beernaert. Bij de dames stond er weer geen maat op Kristien Nelen, die finishte als eerste voor thuisrensters Katrien Thijs en voor de zilveren dame van de Verstandhouding der Noorderkempen Britt Kooremans. Ook onze sympathieke zuster-club de 49822917_10213895268841982_4723404478642913280_oPosthuisstoempers waren weer massaal afgezakt dankzij mede-organisator Steven Augustyns. Hier loste Bart Van Looveren de hoge verwachtingen in en rondde een knappe solo af, want er stond niemand mee op de finishfoto. Kris Herremans en Tom De Meyer mochten hier mee op het podium. De profcross tenslotte werd zoals verwacht een tweestrijd tussen thuisrijders Dries Pauwels en provinciaal kampioen Joeri Lambrechts. Na een bloedstollend duel haalde Joeri het uiteindelijk door één verschroeiende demarrage. Met ook nog triatleet Geert Laureyssen van het 185-sportoase-cécémel-team was ons profpodium dit jaar weer heel sterk bezet.

Ook aan  de mama’s, papa’s, grootouders, meters, peters en andere supporters was er deze editie 20190119_140617gedacht, want de Lukebikers hadden dit jaar voor een verwarmde tent gezorgd. Ook was er lekker eten voorzien met in de tent pannenkoeken en soep. Buiten kon iedereen genieten van Thais eten, pizza of chili con carne. Om een aangename sfeer te creëren konden we dit jaar radiomaker Chris Van den Abeele strikken. Hij becommentarieerde op een ludieke en zeer aangename manier alle wedstrijden, waarvoor we hem nog eens willen bedanken. Uiteraard heeft het succes ook een invloed op het financiële aspect van de Heicross. Wij zijn zeer fier om jullie te mogen meedelen dat we maar liefst €3000 kunnen wegschenken aan Kom op tegen Kanker. 50777204_10217265987100616_1751524320854671360_oDe tria’s tegen kanker hebben er heel hard voor gewerkt in onze feesttent, dus dik verdiend ! Uiteraard was dit bedrag onmogelijk te realiseren zonder onze sponsors, dus waarvoor ook onze oprechte dank! Ook willen we langs deze weg alle helpende handen die de Heicross 2019 hebben mogelijk gemaakt een enorme dankuwel zeggen. Zonder de hulp en belangeloze inzet van onze vrijwilligers was het niet mogelijk om dit evenement tot een goed einde te brengen. Dikke merci, en hopelijk hebben jullie er zelf ook wat van kunnen genieten om alle blije gezichten te zien op onze dag. Ergens aan de hemel zagen wij zaterdagnacht in ieder geval één sterretje iets feller schijnen…20190119_124550

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: