Voorbeschouwing – K v K

podiumWe zijn een week voor het Kampioenschap van Kalmthout (KvK) wielrennen op zondag 3 juni 2018. Naast de wegkoersen in de verschillende leeftijdscategoriën staat er ook weer een ploegentijdrit van 3,8km op het programma. Dat de Lukebikers bekend zijn in het wielerleven van Kalmthout  en omstreken bewezen we al met onze eerste Heicross afgelopen winter. Ook op het KvK willen we dit jaar schitteren. Met vier deelnemende ploegen (3 mannen- en 1 damesploeg) tijdens de ploegentijdrit zijn we sterk vertegenwoordigd en mogen we zoals joeri.jpgvorig jaar (nvdr. 2de plaats) een gooi doen naar de “sterkste ploeg van Kalmthout”. Ploeg 1 bestaat uit Dieter Vanwesenbeeck, Stijn Van Looveren, Yannick Willems, Guido Lamot en Guido Kell. Bas Molleman, Erwin Van Everbroek, Louis Van Dael, Wim Vermeulen en Mathias Vandekeybus rijden voor de 2de ploeg Lukebikers en de mannen voor de 3de ploeg zijn: Gert Van Everbroek, Geert Jacobs, Joeri Cop, Wouter Tampère en Jurgen Cop. Onze trots dit jaar komt echter uit jorisonverwacht hoek. Sterke vrouw Lene Stevens heeft Liesbeth Aerts, Liesje Vanreusel en Jolien Van der Goten kunnen overtuigen om deel te nemen aan de uitdaging van 3,8km. Hopelijk krijgen ze Caroline Colson nog zover, dat ook zij mee start zodat ze met de maximale vijf Louiszijn.

Bijna vijf jaar na zijn overlijden zullen er vijf Lukebikers (Arvid Vanwesenbeeck, Gert Van Everbroek, Jef Jaspers, Niels De Clerck en Louis Van Dael) starten tijdens de wegkoers van het KvK om 15h30, zodat we eindelijk over een échte ploeg beschikken in koers. Het spreekt voor zich dat we een poging zullen doen om de koers mee te maken, maar er staan uiteraard nog andere kanjers aan de start. Wanneer zij de knuppel in het hoenderhok smijten, zulllen we kunnen bekijken wat de schade is in onze ploeg. Makkelijk zal hetniels.jpg alleszins weer niet worden, dus vandaar deze oproep naar alle leden van de Lukebiker-familie. Komen jullie massaal supporteren zodat we weer boven onszelf kunnen uitstijgen ? Zo kunnen we een gooi doen naar het podium en wie weet zelfs eindelijk naar de kampioenentrui na respectievelijk een 3de, een 4de en een 2de plaats op de eerste 3 deelnames met de Lukebikers. Dat we deze trui zullen opdragen aan onze ‘patroonheilige’ Luc Vanwesenbeeck zal ondertussen wel duidelijk zijn. Hij had deze zelf ook héél graag gewonnen. Zijn deelname was tijdens de eerste twee edities in 2012 en 2013 helaas niet gewettigd, aangezien zijn huis net over de gemeentegrens staat – in Kapellen.

Vandaag staat er voor sommige Lukebikers nog een laatste voorbereidingswedstrijd  gepland in Goes bij TMZ.  Jef start bij de SP’s, Joris enarvid Niels bij de D-reeks en Arvid bij de Amateurs. Hopelijk komen ze weer allen ongeschonden uit de wedstrijd en kunnen ze mee strijden voor de prijzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: