Vijf toppers aan de start van Oesterdam

Na de massale opkomst gisteren tijdens de jaarlijkse herdenkingsrit tekenden vandaag toch nog 5 dappere knallers present voor het wekelijks ritje Oesterdam. Joris, Tokke, Niels, Geert en Wouter vertrokken om 09h in Heide. Omdat we maar met 5 waren werd nostalgisch beslist om de rit nog eens in wijzerzin te rijden.

En dus vertrokken we eerst richting Ossendrecht om via de nieuwe finale naar de Oesterdam te rijden. Het was al snel duidelijk dat de gemiddelde snelheid tijdens deze rit de 30 wel een stukje ging overschrijden.
Bij het opdraaien van de Oesterdam ging het tempo de hoogte in en we draaiden met zen vijven vlot rond. Zo reden we de hele Oesterdam met een gemiddelde snelheid van boven de 40km/h!

Richting Tholen werd het tempo terug en beetje gedrukt.
Net voorbij Halsteren ging het tempo terug te hoogte in, onder impuls van Joris reden we tot de Wouwse Plantage met een snelheid die vaak de 40km/h benaderde.

Het was even twijfelen of we al dan niet een finale zouden rijden, de verbindingsstraat op zondagmiddag is niet altijd een goede habitat voor dit haantjesgedrag. Het tempo werd hier en daar even de hoogte in gejaagd maar echt doorrijden zat er niet in. Toen de streep bijna in zicht kwam zagen we een grote groep voor ons uitrijden. De poging om de ‘koers’ te neutraliseren, Cancellarasgewijs, leek in eerste instantie te lukken. Het tempo viel terug tot 30km/h en we bolden rustig naar de meet. Hierdoor liep de groep voor ons echter ver genoeg uit en plots werd er dan toch nog gesprint! Het was Tokke die gelijktijdig met Wouter de sprint in gang trok. Tokke duidelijk de sterkste sprintte na 50m vlot weg, Geert deed nog een verwoede poging om uit het wiel te komen maar het kwaad was al geschied. Tokke stormde, als een stier op een rode lap, op de streep af en liet niks of niemand nog over zich heen walsen. Verdiende overwinning na een iets wat vreemde finale.

Na, gezellig kletsend, weer naar Heide statie te rijden konden de 5 gladiatoren met een gerust gevoel thuis in de zetel ploffen om respectievelijk naar de koers, F1, desperate housewives of andere onzin op tv te kijken.
Oesterdam met een gemiddelde snelheid van 34km/h (al dan niet met nog een stukje van en naar huis) is meer dan genoeg beweging voor 1 dag! Pintje drinken, voetjes omhoog, zondag as it should be..
Tot volgende week

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: