Sluitingsprijs Lukebikers weer een groot succes !

hoofding

De weergoden waren ons dit jaar eens goed gezind want we zouden het droog houden tijdens ons jaarlijkse tochtje naar Neeltje Jans. 20170827_070029Ook het sympathiek wielerploegje uit Edegem, de Groen Ferrari’s, waren weer van de partij alsook de knakkers van 185. Zoals vooraf vermeld, zou er stipt om 07h vertrokken worden richting de verbindingsweg. Met een mooie groep van 20 renners vatten we traag onze tocht aan langs de fiets-o-strade zodat eventuele laatkomers nog de kans krijgen om ons te vervoegen. Aan het begin van de verbindingsweg –de ster- pikte Joris V. aan bij de groep. En deze groep zou een kilometer later nog uitgebreid worden met twee laatkomers nl. Robin en Frank. Frank verrichte al serieus wat berenwerk gedurende de eerste 5 km zodat hij en Robin halverwege de verbindingsweg ook aansluiting vonden bij de rest van de groep. IMG-20170828-WA0022Zo reden we omstreeks 07h20 met een snelheid van 32km/h met 23 man door het nog slapend dorpje Huybergen in de ochtendmist. Om de groen ferrari’s ook de kans te geven om de finale te verkennen, werd er beslist om zowel langs Ossendrecht te starten als te finishen.

Langs de oever van de Westerschelde reden we richting Hansweert om zo via het kanaal naar de Oosterschelde over te gaan in Wemeldinge. Op de oevers van de Oosterschelde gaat het met zicht op de Zeelandbrug richting het Veerse Meer. Nadat we dit water overstaken kwamen we aan de splitsing Zeelandbrug-Neeltje Jans. Vier lukebikers besliste immers voor een kortere route en opteerden voor een uurtje lunchpauze in Restaurant Grevelingen. De rest van de groep zou Frank, Leo, Stijn en Robin terugzien na 140km. Met een snelheid van 34 km/h IMG-20170828-WA0032vlogen we naar Neeltje Jans met op kilometer 90 een eerste korte pauze om drinkenbussen te vullen. We wisten dat na de afsluitdijk de wind wat meer tegen zou zitten, maar heel veel wind was er niet, dus we konden onze snelheid voldoende hoog houden. Ondanks een lekke band voor Wies kwamen we om IMG-20170828-WA0045kwart voor 12 met voorsprong van 30min op de planning aan in Restaurant Grevelingen.

IMG-20170827-WA0004Na appelstrudel met koffie en met 4 frisse lukebikers vertrokken we om 12h15 aan onze laatste 60km over Philipsdam richting Oesterdam. Net voor de dam stonden de 2 luke’s Bakke en Bram ons op te wachten. Zij waren immers met 2 hun rondje Oesterdam aan het afwerken. Onder impuls van de tegenwind en het sterke kopwerk van de ferraris scheurde het peloton in 2 stukken. Uiteindelijk werd er wel keurig vertraagd zodat alles terug samenkwam. De finale moest immers nog komen! Een voorbijstekende brommer zorgde IMG-20170828-WA0049finaal toch voor oorlog. Wees kon zich niet inhouden en sprong direct in het wiel bij de brommer. Ook de voltallige Ferrariploeg sprong mee, alsook enkele lukebikers. Was de finale dan toch vervroegd ? De zenuwen stonden in ieder geval strak gespannen. Na de oesterdam zag de kopgroep het nutteloze van hun ontsnapping in zodat we nog even een massale plaspauze konden delen. De oorlog op de Dam zorgde er wel mede voor dat het voor Robin op was. Leo ontfermde zich over hem en zij reden met 2 een kortere weg naar Heide.

Vijf kilometer voor Ossendrecht brak dan eindelijk de finale aan. De grote overmacht IMG-20170828-WA0001van de lukebikers zorgde ervoor dat zij de koers moest maken. Na verschillende aanvalspogingen van onder meer Arvid, Wies, Niels, Joeri en Bart kwam alles in de laatste kilometer toch weer samen voor een massasprint. Hierin reed Geert op de power van alles en iedereen weg. Knappe overwinning van deze 185-renner die afgelopen donderdag ook al een mooi resultaat behaalde op de Proloogse baan.

Een tweede lekke band van Berkie in de laatste 5km kon de sfeer in het peloton niet bederven. Iedereen was unaniem. We hadden er een toprit opzitten in fantastische omstandigheden met een formidabel sympathieke bende. De debriefing vond plaats in de tuin van Arvid met aansluitend een gezellige barbecue met de vrouw en kindjes erbij. TOPDAG ! Noteer alvast voor volgend jaar zondag 26 augustus in jullie agenda !

28/08/17 – Sluitingsprijs Neeltje Jans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: