Oesterdoop Liesbeth

IMG_20170806_093850

Ons wekelijks rondje Oesterdam was op voorhand al een speciale rit: Liesbeth ging immers voor haar Oesterdoop. Nog nooit eerder in peloton gereden, op voorhand best wel onder de indruk van de afstand en snelheid en als enige vertegenwoordiging van het sterke geslacht, ging zij getooid in toekan de uitdaging aan.

De weergoden waren ons goed gezind. Met Berkie, Jan, Jef, Frank, Joris, Liesbeth, Leo, Robin, Peter, Jeroen, Klaas toch weeral 11 fietsers aan de start te vinden. Leo bedacht ter plekke het concept “de solo start” en drie minten later volgde de rest.IMG_20170806_090539

In het kielzog van de Lukebikers konden we aan een gezapige 32km/u getrokken door Peter en Jef tijdens de eerste km’s de mannen van “den Box” samen met een drietal sympathieke peekes (met neef Piet) uit Kapellen terugvinden. Zo hoort het: Lukebikers vooraan in het peloton.

Een eerste kleine ophef konden we terugvinden toen Joris een piekje inbouwde en de brug aan Tholen solo op knalde. Jeroen kon hem nog maar net volgen, Leo werd ingesloten en kon fluiten naar zijn ambities. Jeroen kon Joris met een brede glimlach net voor de streep bovenaan voorbij snellen.IMG_20170806_102753

Enkele kilomters voor de befaamde dam werden we opgeschrikt door een knalletje in het wiel van Jef. Een spaak had het leven gelaten. Materiaalman Leo was bij de pinken en kon het euvel verhelpen, al vermoeden we dat er toch enkele sporen op het kader van Jef zullen gevonden kunnen worden na deze kleine pech.

Na te wachten op enkele voorbijvarende boten konden we de dam aanvatten. De wind voelden we het hevigst aan ons rechterneusgat. In het eerste deel van de dam werden we door een ploeg uit Brecht voorbijgesneld. Dat was niet naar de zin van Joris die vlak voor de knik besliste een achtervolging in te zetten op deze kornuiten. Samen met Jeroen, Klaas en Jan werden zij al snel weer ingehaald, en waren we intussen uiteen gescheurd in een drietal kleinere waaiers. De dam: altijd wat beleefs.

Na samenkomst op een gezapige 31 per uur richting de eindzone dan. Leo probeerde te verrassen met een vroege uitval, Jef wilde hem vervoegen maar voor de twee samenkwamen, waren ze al gegrepen door Klaas, Jeroen, Joris en één van de sympathieke peekes uit Kapellen. Deze laatste zijn bord werd fijntjes leeggegeten in de aanloop naar de streep. Aan 47km/u werd hij voorbij gesneld door Joris, waarna Klaas en Jeroen zichzelf naar de streep smeten tegen 58km/u. Nipt gewonnen door Jeroen.

We keuvelden onderweg naar Monida verder alwaar we allemaal een chocomelk en trip-trap mochten genieten bij onze kledingsponsor. Liesbeth was blij met haar geslaagde Oesterdoop, maar nog meer met de nieuw ontdekte maximum hartslag ;-).

Op naar de volgende Oesterdam-rit.

IMG_20170806_115048

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: