Topweer verklaart massale opkomst

hoofding

Zondag 11 juni, wederom afspraak om 09h aan de statie in Heide. Mede door het fantastisch zomerse weer beloofde de opkomst massaal te zijn en zo geschiedde het ook. Met een groep van meer dan 25 renners begonnen we met 5 minuten vertraging -met IMG-20170613-WA0013dank aan Yannick- aan onze trip richting Oesterdam. Maar liefst 4 lukebikers vierden vandaag hun comeback of entree: Joris G., Geert VG, El Turo en Hannes VDL.

De boel bleef de eerste 30km goed gesloten tegen een gemiddelde snelheid van 32km/h. Wanneer er op de Oesterdam vooraan stevig werd rondgedraaid met Klakke, Geert J., Niels en Wouter brak het peloton toch in een paar stukken.  De bus liet begaan en bolde tegen toch nog een snelheid van 35km/h naar het einde van de Oesterdam. Vooraan brak echter de hel los, want het tempo ging niet meer onder de 45. Geert J. zette een aantal keer alles op de kant zodat tal van renners nog moesten lossen alvorens de eindsprint op de Oesterdam werd ingezet. Hierin toonde Berkie zich de slimste en maakte het mooi af.

Zoals steeds zakte het tempo -al dan niet verplicht ;-)- tijdens het stuk tussen Oesterdam en Verbindingsweg. Benen werden terug opgeladen, hapke eten, sommigen konden even bekomen, genieten van het zonnetje…  Tegen een rustig tempo van 30km/h werd er dan 20170611_092954koers gezet richting Verbindingsweg/Huybergsebaan. Wie zou deze week het laken naar zich toe trekken ? Vooraf werden Jeroen, Yannick en Geert J. getipt als favorieten voor de dagzege, maar terwijl Jeroen kon rekenen op een bijna voltallige ploeg, beschikte Geert J. slechts over 2 pionnetjes namelijk Niels en Wouter. Of dit genoeg was, moest blijken. De 20170611_093008lukebikers speelden het slim, Klakke hield een hoog en strak tempo om eventuele aanvallers te ontmoedigen. In zijn wiel zat echter het treintje voor Geert J. ook mooi op de rails, dus het beloofde weer zeer spannend te worden. Tokke opende als eerste de debatten met een serieuze bom. Wouter moest zijn tenen uitkuisen om onze lukebiker terug te gaan halen. Vervolgens gooide Arvid al zijn troeven op tafel in dienst van Jeroen. Geert bleef echter zitten zodat Yannick en Jeroen zelf hun kans konden gaan. Yannick geraakte terug in het wiel van Arvid, maar Jeroen had finaal de sterkste 20170611_093001eindsprint en kwam als eerste over de meet. Een sterk opzettende Yannick vervolledigt dus het podium op een derde plek achter Arvid op plek twee.

Het hoogtepunt van de rit moest dan zelfs nog volgen. Huize Alberic nodigde de voltallige ploeg uit om ene te drinken op hun terras, zondag is immers hun sluitingsdag. Deze week bijgevolg geen triptrap met hotdogs voor de Luke’s, maar triptrap met niet te versmaden kalfswangetjes werd ons deel. Bedankt Bram en Anneke !!

IMG-20170611-WA0004

11/06/17 Oesterdam topweer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: