Lukebikers schitteren op Krugerkross

20190915_161004.jpgZondag 15 september stond al enkele maanden met stip aangeduid in de agenda van enkele Lukebikers. Joris die reeds voor de vierde keer deelnam, was enorm gebrand op de winst bij de Amateurs en Arvid kon niet anders dan voor de eerste plaats gaan, na zijn respectievelijk derde en tweede plaats de voorbije twee edities. Voor Klaas was het allemaal nieuw, dus hij wist vooraf niet goed wat hem te wachten stond. Dat kon alleen maar meevallen met het prachtige nazomer-weertje op het Krugerplein in Borgerhout.

De dag kon niet beter beginnen voor de Lukebikers met alvast een eerste podiumplek bij de kinderen. Lola, dochter img-20190915-wa0020.jpgvan Liesbeth, behaalde een mooie eerste plaats in haar reeks. Dikke proficiat !

De zenuwen stonden erna strak gespannen bij de start van de Amateurs, pluspapa Joris kon immers niet onderdoen voor dochterlief. Met ook Kalmthoutenaren Wim Van Looveren en Joris Dirven aan de start en Milan De Winter als topfavoriet zouden Klaas en Joris het niet onder de markt hebben. Milan schitterde immers vorig jaar nog in de profreeks. Na een kanonsstart van Joris onderscheidden zich al snel drie rennersIMG-20190915-WA0019. Wim, Milan en Joris zouden onderling uitvechten wie waar op het podium zou staan, want een naar adem happende Klaas kon zijn wagonnetje net niet aanpikken. Hij zou echter toch beloond worden voor zijn constante tempo, 
20190915_161436.jpgwant vooraan reed Joris lek en viel zo weg uit de wedstrijd. Een trieste exit voor de sportieve jongeman uit Boechout die nog roots heeft in Borgerhout. Milan zou uiteindelijk ook nog wegrijden in de laatste ronde, zodat een beresterke Wim mooi op plek 2 finishte.

Bij de profs zou het een aangekondigde strijd worden tussen Arvid en de vier Posthuisstoempers: Dries Vissers, Gregory Van Dijck, Steven Augustyns  en Dennis Van den Heuvel. Drie luxe-knechten zouden zich de ziel uit het lijf rijden om kopman Steven op het podium te krijgen. Als vanouds nam Steven de kopstart, maar het was Gregory die als eerst de zandbak indraaide. Tactisch werd er al een eerste gaatje gelaten, maar Arvid was bij de les en rook het gevaar. Bij het ingaan van de tweedeimg-20190915-wa0013.jpg ronde was het kloofje op leider Gregory gedicht en ontstond er achter Arvid al een serieus gat. De twee leiders werkten goed samen om de kloof verder uit te diepen. Wie van de twee zou aan het langste eind trekken ? Om weer niet op een counter te lopen in de laatste ronde, besliste Arvid deze keer toch reeds het verschil te maken vanaf halfweg koers. Een beetje versnellen bleek voldoende om beetje bij beetje uit te lopen op Gregory zodat hij uiteindelijk mooi solo over de meet kwam met 10 seconden voorsprong. Een sterk opzettende en altijd sympathieke Stijn De Cleyn vervolledigde het podium van een zeer amusante wedstrijd.

Proficiat aan alle deelnemers en aan de volledige organisatie van dit fantastische evenement. Hopelijk zien we iedereen terug op de Heicross in Kalmthout op zaterdag 25 januari 2020.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: