Lukebikers doen het Quickstepiaans

IMG-20180604-WA0016.jpgEr was eens een fietsfreak uit Kalmthout. Hij droomde van een kampioenentrui in zijn dorp. Hij fietste heel wat truien bij elkaar, maar helaas hielden de dorpsgrenzen hem van plaatselijke roem. Een warme, snelle rit in september 2013 werd hem fataal, maar de eeuwigheid van zijn fiets zou blijven verder bestaan. Vandaag was de dag dat er geschiedenis kon worden geschreven zodat de trui post mortum toch nog in zijn bezit zou geraken. Arvid Vanwesenbeeck, 3de zoon van Lukebiker#1, stond immers als topfavoriet aan de start van het Kampioenschap van Kalmthout met maar één doel voor ogen, “die Trui”. Er stond ook dit jaar een hele ploeg achter hem en dan hebben we het niet enkel over de Lukebiker-renners die aan de start stonden, maar over héél de Lukebiker-familie. Met ook graag een dankbare vermelding voor de ploeg-diëtiste Liesje Vanreusel die nu reeds een klein jaar hints en tips geeft over gezonde voeding tijdens ons verantwoord sporten.

De dag begon voor de Lukebikers al vroeg met Niels De Clerck die deelnam aan de loopwedstrijd. Hij zorgde al meteen voor een positieve vibe met een eerste medaille als derde in zijn reeks. Daarna was het tijd voor de ploegentijdrit. DSC07565.JPGDeze discipline moest ook voor medailles zorgen, aangezien we met 1 dames- en 3 mannenploegen goed vertegenwoordigd waren. Onze op papier sterkste ploeg was Lukebikers C met Geert Jacobs, Wouter Tampère, Gert Van Everbroek, Joeri Cop en Jurgen Cop. Zij maakten hun favorietenrol meer dan waar en finishten in een besttijd van 5min35 met 3 DSC07622.JPGseconden vóór het A-team van de  Heidestoempers. De Heidestoempers B vervolledigden het podium op de derde plaats. Ook onze damesploeg – de Lukebikesters zijn geboren – behaalden een medaille met hun 2de plaats achter de IMG-20180604-WA0011onklopbare Black Beautys. Ondanks een valse start – Jolien haar ketting blokkeerde – maakten ze er toch nog het beste van. Dat getuigt van de juiste ingesteldheid. You go girls!

DSC07583.JPG

Uiteraard kunnen we in deze lofbetuigingen niet om de Lukebikerploeg tijdens het “échte” Kampioenschap. Gert, Joeri, Joris, Jef en Niels reden mooi hun wedstrijd uit in het peloton, zodat de Luke’s goed zichtbaar in het straatbeeld kwamen. Het jammerlijke wegvallen van Jef, na een klapband in de vijfde ronde, was wel een serieuze domper 34381154_2069636096587739_3968672849496899584_o (1)voor de persoonlijke ambities van hem. Volgend jaar beter Jef ! Een beresterke Gert Van Everbroek brak de koers eigenhandig open en zette met een knappe solo-ontsnapping zijn kopman in een zetel. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat Gert en Arvid vandaag moesten samenwerken in deze koers. Beiden hun papa verloren op ietwat dezelfde wijze, rond ongeveer dezelfde periode (met twee jaar tussen) en beiden 62 jaar oud geworden. Stanny en Luc waren bovendien boezemvrienden met de34396156_2069632643254751_2559048210534367232_o nodige liefde voor de fiets. Ze hadden het nog moeten meemaken… Door het fantastische werk van Gert waren we als ploeg nog compleet – op Jef Jaspers na dus – bij het ingaan van de laatste ronde. Iedereen voerde op “Quickstepiaanse wijze” de afgesproken taken perfect uit. Arvid moest enkel op 300m van de streep uit het wiel komen van Gert om de gouden medaille met passende kampioenentrui veilig te stellen. Met ook nog Gert op de tweede plek, kaapten we nog eens 2 medailles weg op dit sportief Kalmthouts evenement. Alsof het nog allemaal niet genoeg was, stelde Niels met een vijfde plek in koers zijn tweede plaats veilig in het duathlon-klassement. Puik werk Niels !IMG-20180604-WA0015

Moest u de tel zijn kwijtgeraakt, hieronder nog even een overzicht van de medailles voor de Lukebikers. Maar liefst 6 verzamelden we er !! Dikke proficiat mannen en vrouwen…

Ploegentijdrit heren: goud

Ploegentijdrit dames: zilver

Lopen -35: Niels De Clerck – Brons

Fietsen +35: Arvid Vanwesenbeeck – Goud

Fietsen +35: Gert Van Everbroek – Zilver

Duathlon -35: Nies De Clerck – Zilver

Foto’s 03/06/2018 – Kampioenschap van Kalmthout

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: