Eerste Heicross overtreft alles !

DSC_8979

Groot nieuws bereikte ons eind augustus 2017! De jaarlijkse veldritdag van vzw Wieka op de Bosduin kon deze winter door omstandigheden niet doorgaan en er zou dus ook geen Ereprijs Luc Vanwesenbeeck plaatsvinden. Wat nu voor de Lukebikers…, want naar deze wedstrijd wordt toch elk jaar zwaar gepiekt;-).

Wat begint als een babbel aan de toog, leidt tot een werkgroep van 6 enthousiastelingen. DSC_8958Vijf Lukebikers: Vidje, Wees, Tokke, Jeroen en Josphin en  één Posthuisstoemper: Steven. Zij willen de inwoners van Kalmthout en omstreken op een ludieke, aangename en vooral recreatieve manier laten kennismaken met veldrijden. In overeenstemming met de Wieka wordt beslist dat we eenmalig de ereprijs van onze lukebiker#1 overnemen, maar om al ons werk optimaal te laten renderen, lijkt het raadzaam om ons naast de volwassen wedstrijden ook op de kinderen te richten. Dat we voor ons concept de mosterd halen bij de sympathieke organisatoren van de Krugerkross, mag zeker worden vermeld.

Over de locatie hebben wij zelf niet lang moeten discussiëren, het was gewoon zaak om de gemeente – met in het bijzonder onze burgemeester Lukas – te overtuigen van een ND4_4876veldrit in het centrum van Heide-Kalmthout. De sportdienst sprong direct mee op de kar en zo was de trein vertrokken. Allereerst waren er natuurlijk centen nodig, maar al snel werd duidelijk dat de middenstand van Heide-Kalmthout ook geloofde in ons verhaal. ND4_5815Ons budget kwam op die manier redelijk snel in orde, waardoor we naarstig konden voortwerken aan tal van zaken: affiches en flyers ontwerpen, stuurnummers en parcourslint maken, contacten aanspreken, catering, verzekering en ziekenpost regelen, parcours bouwen,… Om de dag van het evenement voor ons zelf wat rustiger te maken en omdat we niet voor de winst gingen, zagen we een samenwerking met de “tria’s tegen kanker” direct zitten. Zij zouden heel de catering op zich nemen en dan was de winst uiteraard ook voor hen. Prima concept !

Afgelopen zaterdag liep het Heidestatieplein, met in het bijzonder de parking van de kleuters van de Sint-Jozefschool, vol voor de eerste editie van de Heicross. De weergoden waren ons gunstig gezind en alles leek aanwezig voor een topevenement. Méér dan 25 Lukebikers zetten hun schouders mee onder de praktische uitvoering van onze veldritnamiddag. DSC_8972Prachtig om zien hoe we onze familiale club mooi op de kaart hebben gezet. Weken op voorhand liepen de verschillende reeksen vol en met een totaal aantal inschrijvingen van 290 deelnemers werden onze stoutste dromen serieus overtroffen. Jammer genoeg hebben we mensen moeten telleurstellen om de veiligheid van de wedstrijdjes te garanderen. De 150 medailles en goody bags voor de deelnemende kindjes werden allemaal aan de man gebracht. De “Tria’s tegen kanker” houden een mooie winst van €2000 over dankzij de gezellige sfeer die ze gecreëerd hadden voor onze supporters.

Een eerste editie gaat helaas steeds gepaard met enkele kinderziektes en daar zijn wij uiteraard ook niet van gespaard gebleven. Wij hebben reeds samen gezeten en alles grondig geëvalueerd.27021645_312292289175233_1861455419366810833_o Veel dingen waren zeer goed, maar sommige zaken waren zeker voor verbetering vatbaar. Hopelijk hebben we toch iedereen kunnen overtuigen van ons concept en komt iedereen volgend jaar terug,27368226_312286315842497_1533334055944880906_o want dat er een 2de editie zal komen, is zeker ! Noteer alvast zaterdag 19 januari 2019 de 2de Heicross in jullie agenda. Met ook nog de terugkeer van de veldritdag – met de 6de ereprijs Luc Vanwesenbeeck – van de vzw Wieka in het vooruitzicht belooft volgend crossseizoen druk te worden voor de Kalmthoutenaar…

27023688_312306105840518_3340440657483434294_o

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: