Oesterdam 2.0

Ondanks het ontbreken van enkele berggeiten en koerspaarden, stonden er toch 7 Lukebikers aan het station zondag. Ideaal om de nieuwe route uit te testen.

We vertrokken langs de fiets-o-strade richting Verbindingsweg, de wind was ons gunstig gezind en het tempo navenant. Toen we langs de A58 werden bijgehaald door de A2 van de Heidestoepers, voelden enkele Lukebikers hun benen kriebelen, maar ze lieten de Fluogele bende snel lopen om af te draaien richting Oesterdam.

IMG-20170619-WA0002De Schansbaan en zijn pittig klimmetje reden we voorbij, zo bleven we uit Halsteren weg en namen het Laageinde richting Lepelstraat. We werden onmiddellijk uit de wind gezet door een plaatselijke landbouwer.

Op de Oesterdam werd er een eerste keer versneld, maar mede door de (lichte) tegenwind sneuvelden er geen records. Na een korte pauze reden we weer voltallig naar de Brug van Bath.

De zenuwen stonden strak gespannen voor de finale en toen de Ossendrechtse Grensrijders ons voorbijstaken, waren Bram en Yannick niet te houden. Ze sloten aan en de finale was begonnen. Na stevig beukwerk van de Grensrijders bleven er op het laatse rechte stuk nog een tiental renners over waaronder Jan, Marc en Yannick. Een ultieme aanval van een duo Grensrijders werd niet beantwoord. Kort daarachter klopte Yannick Marc op de streep, Jan VW vervolledigde het podium.

Terug samen reden we de laatste 15km richting Heide om bij Monida het verloren zweet te compenseren.

 

Volgende week zondag 25/06 nemen we deel aan de Rit der Noorderkempen van WTC De Bessemhei, we spreken om 7u30 af op het sportpark Heikant, Heikantstraat 60D.

Ontwerp4eBessemaairit

18/06/17 Oesterdam 2.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: