Arvid op het podium !

hoofding

Na de prachtige zilveren medaille voor onze tijdritploeg was de druk 18740704_10155340464207594_4767161757871583865_nenorm voor het individuele kampioenschap van Kalmthout. Maar liefst 4 lukebikers waagden zich aan deze toeristenkoers van 40 km. Arvid werd in sommige kranten getipt als outsider en had dus zeker wel podiumambities. Jeroen van zijn kant mocht stiekem dromen van een podiumplek bij de reeks +35. Hij had immers hetzelfde programma gevolgd als zijn kopman in functie van dit kampioenschap. Alain Wintermans en Peter Goossenaerts leken ongenaakbaar voor plek 1 en 2, maar door de afwezigheid van Steven Augustyns lag de strijd voor plek 3 volledig open. Louis en Joeri hadden vooral de intentie om massaal te genieten tijdens deze koers in eigen dorp. De supporters van de lukebikers waren immers massaal aanwezig om deze 4 luid aan te moedigen.

Na de 2 verkenningsronden achter de wedstrijdwagen brak Niels Smout meteen de koers open. De snelheid ging direct naar de 55km/h en Niels hoopte zo al meteen een eerste schifting te maken. Helaas was dit vergeefse moeite, zodat alles gedurende de eerste koershelft mooi samen bleef, ondanks nog verschillende pogingen in de kop van het peloton. Bij een zoveelste uitval van Sieben De Valckeneer brak het dan toch en geraakte een kopgroep van 10 man weg. DSC01614Hierbij een groot deel van de favorieten: Joeri Lambrechts, Sieben De Valckeneer, Timothy Vangeel, Niels Smout, Michael DeClercq, Alain Wintermans, Peter Goossenaerts, Stefan Ysenbaardt en onze lukebiker Arvid Vanwesenbeeck.  Gedurende 2 ronden draaiden de kopgroep goed rond, zodat ze direct een grote voorsprong hadden op het peloton. Helaas voor Jeroen zaten er dus ook 2 renners van 35+ mee in deze groep. Alain en Peter zouden in de sprint beslissen wie kampioen van Kalmthout zou worden bij de 35+. Louis, Joeri en Jeroen konden zich alledrie mooi handhaven in het peloton en waren al aan het speculeren over de spurt. Louis spaarde zich echter niet en werkte knap mee vooraan om het tempo hoog te houden.

Bij het aanvatten van het laatste kwart van de wedstrijd achtte topfavoriet Sieben De Valckeneer zijn moment gekomen. Hij viel 2 keer kort na elkaar aan en bij de 2de keer reageerde er niemand in de kopgroep. De vogel was gaan vliegen voor een tijdrit van 10 km. DSC01689Het viel een ronde later helemaal stil in de kopgroep en het was wachten op de laatste ronde. Toen iedereen zich aan het klaarmaken was voor de spurt gooide Joeri Lambrechts in de laatste 2 km toch nog al zijn troeven op tafel met een uitval in beekdal. Zijn aanval werd echter gecounterd in de foxemaatstraat door een attente Arvid. Toen het dan weer stilviel ging de kopman van de lukebikers zelf helemaal rechts rijden en kon op een diefje enkele meters pakken. 5 meter werd 10 meter en zo kreeg hij bij het opdraaien van de kapellensteenweg toch al een vrijgeleide van 50m. Hij trok nu volledig door tot op de meet en hield knap stand tot aan de streep voor op de rest van de kopgroep. Hij kwam voor een plek op het podium, dus missie geslaagd met zijn zilveren medaille.

18740556_10155340467602594_7448404291557629191_n

In de pelotonspurt trapte Louis zijn spaak over en moest Jeroen finaal het hoofd buigen voor de DSC01661overmacht van Boxx. Bram Kockx werkte het ploegenspel meesterlijk af en werd zo knap 3de. Jeroen werd uiteindelijk knap 5de bij zijn eerste deelname aan het kampioenschap van Kalmthout. Joeri finishte heel tevreden in de buik van het peloton. Prachtige prestatie bij zijn allereerste koers ooit!

pic19

28/05/2017 Kampioenschap van Kalmthout

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: