Rien Siaens

Rien

Hoe het allemaal begon (wat betreft de sportieve carrière natuurlijk)

Ik ben nooit echt sportief geweest en heb zelfs een ondermaatse interesse in sport. Tijdens mijn scoutsjaren heb ik wel ontdekt dat ik aardig met een fiets overweg kon. Mijn favoriet: de fietstocht naar het kampterein met als hoogte punt de Maasvalei uitklimmen. En dit op een herenfiets met 3 versnellingen en fietszakken met bagage…wist je dat je daar 75km/h mee kan halen in de afdaling!

Toen kwam de studenten tijd, waar ik me vooral in dranksportiviteiten bekwaamd heb, en waar mijn weinige fysiek bijgevolg langzaam wegebde. Al ging dat in vergelijking met sommige medestudenten die zich aan een zelfde dieet waagden beduidend trager.

Na de studies ben ik in ‘’t Stad’ gaan wonen, waar je alles te voet doet en fietsen eerder een suicidale bezigheid is. Het weinige petanquen dat ik toen deed, was hetgeen het dichtst bij iets van sport aanleunde.

Maar sinds november 2016 woon ik in Kapellen, en aangespoord door de vele verhalen vanuit de vriendenkring mbt fietsen heb ik mezelf in januari 2017 een leuke 2de handse koersfiets cadeau gedaan, en gaande weg, harder en verder beginnen fietsen. Nooit gedacht dat ik dit zo leuk zou gaan vinden.

Al beweren kwaaitongen dat ik gewoon keihard ne ‘mid-lifer’ ben.

Kan ik ze ongelijk geven, nu ik 40 aan het worden ben?

Palmares

  • 2017
    • 1000km (125km etappe) Kom op Tegen Kanker
    • … (het jaar is nog niet om hè!! J)

Ambitie 

Gezond en veilig, op gezette tijdstippen een uitdagend fietstochtje doen solo of met vrienden, waarna we een frisse rakker kunnen hijsen bij afloop (i.e. als mijn vrouwtje niet moet werken.)

Leukste wedstrijd

De sprintjes op zondag – verder reikt mijn ervaring niet.

Beste onderdeel 

Mijn lange spillebenen en bij uitbreiding mijn ethiopische lichaamsbouw.

 

Bijgeloof?

“Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.”
Adam Smith, The Wealth of Nations

 

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: